Beursdeelname in het buitenland? Zo bereid jij je voor!

Beursdeelname in het buitenland? Zo bereid jij je voor!

Of dat nou op een business-to-business beurs of een consumentenbeurs is; er zijn talloze beurzen waar ondernemers hun bedrijf, product of dienst onder de aandacht brengen. Een beursdeelname in het buitenland is voor sommige MKB bedrijven een flinke onderneming. Daarom geven we je graag een aantal tips waar je rekening mee moet houden wanneer je op een beurs in het buitenland staat.  

Het is gemakkelijker om informatie uit te wisselen en contacten te leggen in het buitenland. Een internationale beurs kun je tegenwoordig zien als een ontmoetingsplek waar je klanten persoonlijke aandacht geeft en relaties opbouwt. Het is een unieke kans om jouw bedrijf een gezicht te geven zodat potentiële klanten een professioneel en betrouwbaar beeld van je kunnen vormen. Hoe? We geven je zes tips waaraan je moet denken wanneer je naar een internationale beurs vertrekt.

1.     Een goede voorbereiding is het halve werk.

Voordat je deel gaat nemen aan een beurs is het verstandig om vooraf je doelen en strategie te bepalen. Wil je meer naamsbekendheid in het buitenland, een nieuw product introduceren of verkopen in een nieuwe markt? Het vaststellen van doelen en een strategie voor de beurs helpt je tactische beslissingen maken.

Zorg ervoor dat je met een legitieme reden naar het buitenland vertrekt. Bij een verzadigde thuismarkt is deelname op een internationale beurs bijvoorbeeld een goed startpunt. Doe hiervoor onderzoek naar de beoogde markt om een beeld te krijgen van de concurrentie, niches, lokale prijzen en product- of dienstbehoefte van de lokale klant.

2.     Schrijf je op tijd in op de gewenste beurs.
Een tijdige inschrijving zorgt ervoor dat je gegarandeerd bent van een plek. Toch geldt vaak: hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans op een betere plek. Een strategische plek zorgt ervoor dat je meer bezoekers naar je stand trekt, bijvoorbeeld bij de ingang van het gebouw. Hou de beursdata dus goed in de gaten! Benieuwd welke buitenlandse beurzen er op de planning staan? Bekijk dan de beursagenda.

Voor internationale beurzen, zoals in Duitsland, moet je je ruim een half jaar van tevoren aanmelden. Ook zijn de beurshallen op basis van productgroep onderverdeeld. Let hierop bij de aanmelding zodat u ervoor zorgt dat u in de juiste sectie komt te staan.

3.     Bepaal de juiste standbemanning.
Met goede standbemanning zorg je er namelijk voor dat je thuis komt met nieuwe klanten, resellers of contracten. De standbemanning heeft een goede voorbereiding nodig en een duidelijke plan van aanpak om zoveel mogelijk uit de beursdeelname te halen. Houd hierbij rekening met een taalbarrière en de zakencultuur. In de meeste gevallen zullen u en uw team met Engels een heel eind komen, maar de bezoekers in hun eigen taal aanspreken is een pro. Zorg er voor dat u vertaalde informatie, visitekaartjes en visuals heeft.

4.     Boek op tijd uw vlucht en hotels.
Zorg er voor dat je tijdig vluchten en hotels boekt zodat je verzekerd bent van je verblijf tijdens de beursdeelname. Bij grote, internationale beurzen kunnen kamerprijzen flink stijgen, tot wel 3 keer hoger dan de normale prijs. Door op tijd te reserveren voorkom je stress en onnodig hoge kosten. Denk hierbij ook aan verzekeringen, zoals de geldigheid arbeidsongevallenverzekering in het buitenland.

Deelname aan een internationale beurs kan behoorlijk wat energie kosten. Besteed daarom ook aandacht aan ontspanning en vrijetijdsbesteding, zodat jouw team fris en fruitig op de beurs staat om klanten te winnen.

5.     Huur een professioneel standbouwbedrijf in.
Wanneer je een plek op de beurs bemachtigd hebt en de tickets geboekt zijn, wil je je richten op de stand. Als je dan toch naar een internationale beurs gaat, zorg dan ook voor een professionele uitstraling en een stand die in het oog springt. Een eerste indruk maak je maar één keer. Ook internationaal.

Een professionele standbouwbedrijf zoals BOTER maakt bijzonder kan advies geven op het gebied van standbouw en de manier waarop jij je zichtbaarheid op zo’n grote beurs kunt vergroten. Ook de regels met betrekking tot verschillende standgrottes en standaardformaten zijn bij deze bedrijven bekend. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het op- en afbouwen van de stand, het ontwerp en de regelgeving. Met een professioneel standbouwbedrijf bent u verzekerd dat uw stand er staat voordat de beurs start zonder vervelende situaties bij de opbouw, zodat u uw laatste voorbereidingen zonder stress en ongestoord kunt uitvoeren.

BOTER maakt bijzonder is een internationaal georiënteerd standbouwbedrijf.  Wij helpen u met een strategische indeling voor uw stand. BOTER heeft door jarenlange ervaring een divers portfolio opgebouwd en praktische tips om u te helpen met het trekken van bezoekers op een internationale beurs. Uw stands bouwen wij wereldwijd stands met onze eigen mensen om de kwaliteit die u van ons gewend bent te waarborgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere van Boter

Reclame

Een reclamebericht komt zelden alleen. Als je promotie wilt maken, dan beschik je over verschillende middelen om je doel te bereiken. Daaruit maak je de beste keuze. Boter inspireert je met signing, belettering, drukwerk en textiel.

Interieur

Interieurbouw en standbouw zijn beide gebaseerd op een doordacht ontwerp. Het verschil? Bij standbouw is de toepassing ‘kort’, bij interieurbouw ‘langdurig’. Daarom moet je ook andere keuzes maken op het gebied van constructie en materiaal.

Workshops

Voorbereiding, deelname en follow-up: dat zijn de drie belangrijkste fases in jouw beursproject. Om maximaal rendement uit jouw inspanningen te halen geeft BOTER | maakt bijzonder over al deze thema’s een praktische workshop.

Adres
Boter Stand-decorbouw B.V.
Nijkamp 5
9461 HS Gieten
Netherlands 

NieuwsbriefBOTER | maakt bijzonder © 2019

Concept en ontwerp: Dagelyks Communicatie

Realisatie: BOTER | maakt bijzonder

Geplaatst in Geen categorie.