Herkenbare problemen van standhouders

Herkenbare problemen van standhouders

Na een intensief traject van voorbereidingen voor het event is het dan eindelijk zover! De langverwachte dag waar je met je stand op de beurs staat en hopelijk die nieuwe leads binnen gaat halen. Na al het voorbereidend werk kan er niets meer misgaan. Of toch wel?

Men loopt bijna altijd nog wel tegen een functionele complicatie aan tijdens de beurs. Lees snel verder hoe je dit zelf kan voorkomen!

Herkenbare hectiek
Een dag op de beurs verloopt altijd hectisch. Het is daarom van belang dat je binnen je stand rust en structuur uitstraalt. Als standhouder denk je er vaak wel aan om genoeg personeel mee te nemen om de beursbezoekers te accommoderen en te woord te staan.

Een herkenbaar probleem is dat op de dag zelf blijkt dat je met genoeg personeel alsnog het overzicht kwijt raakt in de hectiek. Waarschijnlijk is er niet aan een taakverdeling gedacht. Bespreek tijdens de voorbereiding wat de taakverdeling is onder het personeel. Hierdoor breng je structuur aan en loopt jouw stand als een geoliede machine!

Consistency is key
Wanneer je zelf voor de opmaak en indeling van de stand zorgt, heb je daar uiteraard een plan voor bedacht en materiaal voor aangeschaft. Bij het opbouwen op de beurs zie je het probleem al snel. Je had zoveel goede ideeën maar de stand komt niet echt tot z’n recht. Met alleen een banner of materiaal met je bedrijfslogo kom je er niet. Mensen voelen zich niet uitgenodigd om een kijkje te nemen. Een stand neerzetten is meer dan alleen inrichten. Er moet een heel concept omheen gebouwd worden.

Om teleurstellingen te voorkomen en een beursstand neer te zetten die écht bij jouw bedrijfsconcept past, is het vaak beter om het uit te besteden. BOTER maakt bijzonder kan je daarbij helpen! Wij zorgen ervoor dat je stand perfect bij je huisstijl past en ontzorgen je zowel in de voorbereiding, opbouw en afbouw van de stand.

De lead is binnen: en nu?
Na een drukke beursdag wordt het tijd om het succes te inventariseren. Voor de meeste bedrijven is dit het aantal verkochte producten of de hoeveelheid nieuwe leads. Toch wordt ongeveer 75% van de nieuwe leads niet opgevolgd. Dit is zonde van de tijds-en geldinvestering. Het komt zelfs wel eens voor dat de standbouwers een doos met leadformulieren vindt tussen materiaal tijdens het afbouwen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je van tevoren bij de taakverdeling de verantwoordelijkheid voor het registreren van de nieuwe leads aan iemand geeft.

TIP: Inventariseer welke informatie en gegevens je wilt registreren en hoe het eerste gesprek met de potentiële klant verliep. Zo kan de lead na de beurs gepaster benaderd worden.

Randzaken regelen
Wanneer je zelf de verantwoordelijkheid van de stand inrichting en op-en afbouw op je neemt, worden de randzaken er in alle drukte wel eens bij vergeten. Dit is een herkenbaar probleem voor standhouders. Je kunt er bijvoorbeeld op de dag zelf achter komen dat de stand niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoet of dat de aansluiting van elektriciteit of water niet geregeld is. Het regelen van deze randzaken kost tijd die je eigenlijk wilt besteden aan het inhoudelijke concept en verhaal wat je wilt overbrengen. Ook hierin kan BOTER maakt bijzonder jou ontzorgen. Wij regelen ook alles om de standbouw heen en garanderen dat alles op tijd geregeld en opgebouwd is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere van Boter

Reclame

Een reclamebericht komt zelden alleen. Als je promotie wilt maken, dan beschik je over verschillende middelen om je doel te bereiken. Daaruit maak je de beste keuze. Boter inspireert je met signing, belettering, drukwerk en textiel.

Interieur

Interieurbouw en standbouw zijn beide gebaseerd op een doordacht ontwerp. Het verschil? Bij standbouw is de toepassing ‘kort’, bij interieurbouw ‘langdurig’. Daarom moet je ook andere keuzes maken op het gebied van constructie en materiaal.

Workshops

Voorbereiding, deelname en follow-up: dat zijn de drie belangrijkste fases in jouw beursproject. Om maximaal rendement uit jouw inspanningen te halen geeft BOTER | maakt bijzonder over al deze thema’s een praktische workshop.

Adres
Boter Stand-decorbouw B.V.
Nijkamp 5
9461 HS Gieten
Netherlands 

NieuwsbriefBOTER | maakt bijzonder © 2019

Concept en ontwerp: Dagelyks Communicatie

Realisatie: BOTER | maakt bijzonder

Geplaatst in Geen categorie.